Säännöt

Off-game

Off-game tarkoittaa puhetta, toimintaa ja tapahtumia, jotka eivät ole hahmon vaan pelaajien tuottamaa, tai koskevat pelkästään pelaajia. Off-gamen merkkinä on nyrkki otsalla/pään yläpuolella. Off-tilassa olevaa pelaajaa ei tule huomioida hahmossa, vaan hänen sanansa ja toimensa ovat tarkoitettu pelaajalta pelaajalle. Turhaa off-gamen käyttämistä tulee välttää, sillä se rikkoo kanssapelaajien immersiota.

Turvasana

Pelissä on käytössä turvasana, joka on “turvasana”. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja, joka tuntee olonsa epämiellyttäväksi jossakin pelissä tapahtuvassa tilanteessa, voi hän sanoa “turvasana”, jolloin vastapelaaja(t) katkaisevat tilanteen välittömästi ja siirtyvät pois tilasta/tilanteessa selvittämään tilanteen keskenään, ja sopivat miten haluavat tilanteesta jatkaa. Turvasana käyttöä ei tarvitse arkailla jos tuntee sitä tarvitsevansa: tarkoitus on että vaikka hahmon tilanne olisi epämukava, pelaajan ei tarvitsisi siitä kärsiä.

Väkivalta

Mikäli hahmojen välille syntyy väkivaltatilanne, se näytellään hidastetusti. Huomioikaa kuitenkin, että suuri osa kohtauksista tapahtuu julkisilla paikoilla. Väkivaltakohtauksen pelaaminen julkisella paikalla on ehdottomasti kiellettyä. Käyttäkää harkintaa ja olkaa järkeviä.

Ikäryhmät

Sekä pelaaja- että NPC-hahmojen ikäryhmät merkitään näkyviin värikoodatuilla nauhoilla, jotka pelaajien ja NPC:iden tulee kantaa mukanaan näkyvällä paikalla. Ikäryhmät merkitään seuraavasti:

Lapset (12 tai alle): Sininen

Teinit (13-17): Punainen

Aikuiset (18 tai yli): Harmaa