Hahmot

Pelaajaryhmät

Pelaajahahmoja on yhteensä 12. Hahmot pelaavat ensisijaisesti omissa ryhmissään, jotka edustavat suurin piirtein samanikäisistä lapsista ja nuorista muodostuneita kaveriporukoita. Ryhmien välillä on myös jonkin verran kontaktia, ja vaikka pelin sisältö painottuukin hieman eri asioihin ryhmästä riippuen, teemoissa on myös paljon päällekkäisyyttä.

Lapset ovat 11-12-vuotiaista, Joensuun normaalikoulun 5B-luokkalaisista koostuva kaveriporukka, jossa on eri harrastusryhmien edustajia. Heidän pelinsä keskeistä sisältöä ovat seikkaileminen ja yliluonnolliset kokemukset.

Nuoret ovat 13-15-vuotiaista, eri koulujen ja harrastusryhmien edustajista koostuva kaveriporukka. Heidän pelinsä keskeistä sisältöä ovat asioiden tutkiminen ja ongelmanratkaisu.

Arkkityypit

Lapset:

Nörde on hyvä koulussa, erityisesti matemaattisissa aineissa, fysiikassa ja kemiassa. Hän on kaveriporukkansa pelaamisesta pitävä tiedelapsi, jolla on läheinen suhde Geekiin. Urheilijasta hän puolestaan ei ole varma, pitäisikö tämän olla osa ryhmää. Toinen vanhemmista on kirurgi ja toinen röntgenhoitaja, mistä johtuen vanhemmat ovat jatkuvasti kiireisiä ja kuilu lapsen ja vanhempien välillä on syvä.

Geek fanittaa innoissaan animea/scifiä/fantasiaa/jotain tiettyä sarjaa tms. Haaveilevasta luonteestaan johtuen hän ei pärjää koulussa kovin hyvin. Hän ja Nörde ovat läheisiä keskenään, ja jakavat epäilyksen siitä, pitäisikö Urheilijan olla osa ryhmää. Vanhemmat ovat keskiluokkaisia, ja yhtä lailla skenessä mukana kuin Geek itsekin, mistä kertovat esimerkiksi perheen yhteiset vuosittaiset Ropecon-reissut. Geekin suurin huolenaihe on vasta koulun aloittanut pikkusisarus, sillä Geek pelkää että tälle tapahtuu jotain.

Urheilija on porukan uusin jäsen, joka on tullut mukaan Theater Kidin kautta, jonka kanssa tällä on yhteistä taustaa. Hän haluaisi kuulua ryhmään, mutta erottuu vielä joukosta selvästi. Hän pelaa pesäpalloa ja pitääkin siitä, mutta harrastusta varjostaa se, että hänet on painostettu harrastukseen. Urheilijan perhe-elämä ei ole helppoa, sillä isosisarus on koulukiusaaja jota Urheilija häpeää ja kotona toinen vanhemmista on harjoittanut henkistä väkivaltaa jo Urheilijan lapsuudesta lähtien.

Theater Kidillä on suuria unelmia teatteri- ja elokuvaurasta, ja teatteriharrastus onkin suuri osa hänen elämäänsä. Koulussa hän pärjää melko hyvin esim. äidinkielessä, historiassa, uskonnossa ja musiikissa. Luonteeltaan hän on sosiaalinen, mutta hieman kontrolloiva, minkä lisäksi hänen likakammonsa ilmenee melkeinpä mysofobiana. Hänellä on yhteistä taustaa Urheilijan kanssa, ja haluaisi tästä kiinteän osan kaveriporukkaa. Theater Kidin perhe ei täysin ymmärrä hänen teatteri-intoiluaan, mutta hän on kuitenkin vakuuttunut että pystyy todistamaan heidän olevan väärässä.

Salaliittoteoristi viettää suurimman osan ajastaan Internetissä mm. tutkien erilaisia salaliittoteorioita kuten litteää maapalloa, FBI:n salaisia toimia, avaruusolentoja ja mielenhallintaa. Tämä teorisointi toimii hänelle eskapismin muotona, eikä hänellä tunnu olevan kunnollista otetta reaalimaailmaan. Hän on vastakohta isosisarukselleen, joka on Young Provider. Toinen vanhemmista on vankilassa ja toisella on vaikeuksia huolehtia yhdeksästä lapsestaan. Salaliittoteoristi onkin sulkeutunut vanhemmiltaan ja suurimmaksi osaksi myös muulta perheeltään.

Partioskidin vanhemmat ovat ulkoilmaihmisiä, jotka ovat pienestä asti vieneet lapsiaan retkeilemään ja melomaan. Tämä innosti Partioskidin aloittamaan partiotoiminnan, jossa hän on viihtynyt hyvin. Partioskidi on keskimmäinen kolmesta lapsesta. Hän on porukkansa survivalisti, innovaattori ja McGyver jolta eivät resurssit helposti lopu. Hän ei ole täysin varma, pitäisikö Urheilijan olla osa ryhmää, mutta tiiviisti yhdessä pyörivien Nörden ja Geekin kanssa hän haluaisi olla entistä läheisemmissä väleissä.

Teinit:

Lukutoukka viettää mielellään aikaansa lukien, etenkin fantasiakirjallisuutta ja nuorten aikuisten kirjallisuutta. Kirjat tarjoavat hänelle mahdollisuuden sekä mukavaan ajanvietteeseen että todellisuuspakoiluun. Lukutoukka on sosiaalisesti hieman epävarma, mikä kumpuaa suurelta osin seksuaalisesta epävarmuudesta. Hän on ollut Apuvalmentajan kaveri ala-asteelta asti. Koulussa hän on melko hyvä, etenkin niissä aineissa joissa saa käyttää luovuutta, kuten äidinkielessä, kuvaamataidossa ja musiikissa. Toinen vanhemmista on entinen BB-tähti josta kiertää kaikenlaisia huhuja, minkä johdosta Lukutoukka ei mielellään puhu perheestään, vaikka suhteet vanhempiin, pikkusisarukseen ja etenkin perheen koiraan ovatkin muuten ihan hyvät.

Young Provider on Salaliittoteoristin isosisarus, ja toisin kuin pikkusisaruksensa, hänellä on jalat tiiviisti maassa. Hän on perheestään läheisin Salaliittoteoristin kanssa, vaikka hänkään ei ymmärrä tätä täysin. Sisaruksista vanhimpana hän tekee suurimman osan perheen kotitöistä ja huolehtii monista pikkusisaruksistaan kiireisen vanhemman ollessa töissä. Tyypilliseen päiväjärjestykseen kuuluvat koulu, läksyt, nuorimpien hakeminen päiväkodista, ruoanlaitto ja muut kotityöt ja sen jälkeen jo nukkumaan meno. Koulumenestys on alkanut kärsiä päivärytmin takia, jossa on erityisen hankala pysyä. Kotioloistaan hän ei mielellään puhu, eikä myöskään siitä, mitä kaikkea joutuu tekemään, mutta muut ryhmäläiset ovat huomanneet että jostain syystä Young Providerilla tuntuu harvoin olevan ylimääräistä aikaa.

Artisti pitää metallimusiikista ja soittaa rumpuja. Hänellä on oma bändi, joka treenaa vanhempien autotallissa. Hän haluaisi säveltää omia kappaleita, mutta koska hän ei osaa musiikin teoriaa, hän tykkää ennemminkin sanoittaa. Hän on ihmisoikeusaktivisti, mikä näkyy halussa tehdä musiikkia, jossa on sanoma. Isä on alkoholisti, joka on mukava silloin kun ei ole humalassa. Artistin läheinen ystävä on Judoka, joka on bändissä myös mukana. Hän on myös kokeillut huumausaineiden käyttöä Partiolainen sr.:n kanssa.

Apuvalmentaja on pesäpalloa harrastava seurallinen tyyppi. Hän treenaa lajia tosissaan ja haluaisi mahdollisesti joskus olla ammattilainen. Hän toimii vapaaehtoisena nuorempien “apuvalmentajana” isänsä toimiessa näiden varsinaisena valmentajana. Pesäpalloleirillä hän laittoi Sports Jock jr.:n merkille jotenkin jännänä: juniori treenaa kovasti, mutta ei tunnu olevan ihan täysillä mukana. Pesäpallon lisäksi Sports Jock sr. pitää tarinoiden kirjoittamisesta, mistä hän kiinnostui yläasteella. Hän tekeekin tätä paljon Lukutoukan kanssa. Pesäpallovalmentajaisänsä kanssa hänellä on hyvät välit, ja pystyy puhumaan tämän kanssa hankalistakin asioista. Yläasteen loppu lähestyy ja pitäisi päättää haluaisiko keskittyä urheiluun vai toiseen intohimon kohteeseen, kirjoittamiseen.

Judoka aloitti näkemänsä elokuvan innoittamana judon jo pienenä. Hän nauttii harrastuksestaan ja on edennyt jo melko pitkälle. Lisäksi hän soittaa bassoa Artistin bändissä. Koulujutut ovat hänelle hieman vaikeita, mutta uskontotunnit ovat hänelle mieluisia. Yläaste on kuitenkin loppumassa ja pitäisi päättää, mitä hemmettiä sitä elämällään tekisi. Judoka on perheensä ainut lapsi. Toinen vanhemmista asuu Kyproksella ja toinen Suomessa, mikä lisää ristiriidan vaikeutta: ulkomailla asuva vanhempi on tarjonnut Judokalle mahdollisuutta muuttaa pois Suomesta.

Vartionjohtaja toimii Partioskidin tarpojavartion johtajana, minkä lisäksi hän osallistuu myös viikoittain omanikäistensä samoajavartion toimintaan. Hänen mielestään partio on ookoo? Ehkä? Kai? Lippukunnan odotukset ja oletukset ovat korkealla, mutta Vartionjohtaja ei ole varma johtamisesta ja vastuun ottamisesta. Partio on hänestä ollut aikaisemmin paljon hauskempaa, mutta oman ryhmän jutuista hän nauttii vieläkin. Totuus on että hän on harrastuksessa “liian syvällä” päästääkseen irti. Koulumenestys on hänellä ok, yhteiskuntaoppi ja historia sujuvat hyvin. Vanhemmista toinen on mukana politiikassa ja toinen töissä leipomossa. Vanhemmat ovat välillä huolissaan Partiolaisen jaksamisesta, koska partio kuormittaa tätä. Tätä kuormitusta Partiolainen on yrittänyt lievittää mm. kokeilemalla huumausaineita, joita sai edgymmältä johtajapariltaan.